NU'91

column

 

Energie genoeg


De laatste zonnestralen prikken op mijn huid. In het door mij zo geliefde Azië waar ik mijn roots heb liggen, schrijf ik deze column.  Geen kerstvakantie voor mij, maar in januari naar de zon heb ik echt nodig om energie op te doen voor het nieuwe jaar. Dat ik dan ook een beetje met mijn werk bezig ben, dat deert mij niet. Volledig afstand nemen? Ik vind het juist fijn om af en toe een bericht te krijgen over wat er bij NU’91 gebeurt en of ik daar op reageer, dat kan ik zelf wel bepalen.

Dit jaar viert de Landelijke Vereniging voor Operatieassistenten hun 40-jarige jubileum. Van harte gefeliciteerd met dit mooie feit.  Het grote tekort aan OK-assistenten betekent dat er nog steeds werk aan de winkel is en daarbij steunt NU’91 hen natuurlijk. Terwijl ik in het nieuws lees dat er Nederlandse IC-verpleegkundigen worden gerekruteerd naar Abu Dhabi, blijft de arbeidsmarkt in Nederland nog steeds aandacht vragen.

Dat ik in mijn vakantie ook een beetje met mijn werk bezig ben, dat deert mij niet


Dit jaar gaan wij onze uiterste best doen  om in elk geval drie fatsoenlijke cao’s af te sluiten. Ook willen wij waar we kunnen de verkiezingen - en wat dit voor onze achterban betekent - proberen te beïnvloeden. De ledenraad van NU’91 heeft het jaarplan 2017 goedgekeurd. Met veel inhoudelijke kennis over het veld en over onze organisatie delen zij hun ideeën met ons. Er komen vacatures in de ledenraad, dus houd de berichtgeving in de gaten! Natuurlijk zijn onze plannen niet  in beton gegoten, want wat de politiek gaat doen is ongewis en zwalkend. NU’91 zal er in ieder geval altijd voor je staan, ook in 2017.  Ik heb energie genoeg.

Ik heb energie genoeg

Monique Kempff voorzitter NU’91