NU'91

Aan de Slag

Marion van den Bemd (54)

Persoonlijk begeleider in de gehandicaptenzorg, vakbondsconsulent NU’91, klankbordgroepdeelnemer gehandicaptenzorg.

G-voetbal

Samen met een vriend die ook in de gehandicaptenzorg werkt, heeft Marion het G-team opgericht bij voetbalvereniging DVVC in Dongen. “Wij vroegen ons af: als iedereen lid kan worden van de vereniging, waarom dan niet mensen met een beperking? Zij ­willen graag sporten, maar vangen vaak bot, omdat er geen begeleiding of verstand van zaken is.”

Twee teams

Inmiddels zijn er twee G-teams met acht trainers bij DVVC en gaan ze het negende seizoen in. Marion en haar man be­geleiden en organiseren, samen met andere vrijwilligers, zaken rondom het G-voetbal en proberen altijd bij de ­wedstrijden te zijn. Ook tijdens de ­training zijn er begeleiders aanwezig.

Gezelligheid en respect

Iedereen, ongeacht de beperking en leeftijd, kan lid worden. “Spelers hoeven zich niet aan te passen aan ons, wíj moeten zorgen voor genoeg begeleiding. Iedereen heeft zijn of haar eigen rol en talent op het veld.” Jaarlijks wordt er bij  voetbalvereniging DVVC ook het Jan Oomens G-voetbaltoernooi ge­hou- den. “Iedereen vindt dat geweldig. Het draait daarbij vooral om respect en gezelligheid.”